Sulkapallo

Lajin kuvaus

Sulkapallo on erinomainen mailapeli kaiken kuntoisille ja ikäisille. Lajia voi pelata joko kahdestaan ja nelistään. Yksinkertaisimmillaan sulkapallo vaatii pelaajalta suhteellisen vähän pelaamisen aloittamiseen muihin mailapeleihin kuten tennikseen verrattuna, jonka vuoksi kynnys pelata on matala ja mielekkään pelin aikaansaaminen on helppoa. Sulkapallo on siksi myös hyvä kuntoliikuntalaji.

Oikean peliparin kanssa peli on hauskaa ja tasavertaista, ja samalla se tehostaa pelaajan ketteryyttä, silmä-käsi-koordinaatiota ja kestävyyttä. Sulkapallo on Suomessa suosittu laji ja sillä on tällä hetkellä yli 200 000 aktiivista harrastajaa. Alla sulkapallon säännöt tiivistettynä:

Peli pelataan paras kolmesta erästä -periaatteella. Yksi erä pelataan 21 pisteeseen saakka, mutta tilanteessa 20-20 erävoittoon tarvitaan kahden pisteen ero. Peli päättyy kuitenkin viimeistään silloin, kun toinen pelaaja saanut 30 pistettä.

Pelin alussa aloittaja arvotaan, jonka jälkeen pisteen voittanut syöttää aina. Syöttö tapahtuu sulkapallossa ristikkäin: syöttäjän oikeanpuoleisesta ruudusta vastustajan oikeanpuoleiseen ruutuun kun syöttäjällä on parillinen pistemäärä, ja vastaavasti vasemmasta ruudusta vastustajan vasempaan ruutuun kun syöttäjällä on pariton pistemäärä. Syöttö tapahtuu aina alakautta ja palloon on osuttava vyötärön alapuolella. Mailan varren tulisi osoittaa syötössä selkeästi alaspäin. Pisteen saa se pelaaja, joka onnistuu lyömään pallon vastustajan kenttään ilman, että sitä onnistuneesti palautetaan.

Pallo on ulkona vain sen osuessa kokonaisuudessaan kentän rajan ulkopuolelle, eli rajaan osunut pallo on sisällä.

Pallo saa osua verkkoon (myös syötössä), mutta maila, pelaaja tai hänen vaatteensa ei.

Nelinpelissä käytetään sulkapallokentän leveämpiä rajoja, kun taas kaksinpelissä kapeampia. Kaksinpelissä syöttöruudun takarajana toimii kentän takaraja, kun taas nelinpelissä syöttöruudun takaraja on hieman lähempänä verkkoa. Nelinpelin syötön jälkeen koko kenttä on jälleen normaalisti käytössä, ja pelin aikana takarajana toimii koko kentän takaraja.

Ruoholahden Palloiluhallilla on käytettävissä viisi sulkapallokenttää (joista kaksi on nelinpelikenttiä). Tarjoamme pelaajille mahdollisuutta vuokrata, testata ja ostaa laadukkaita pelivälineitä sulkapallon huippubrändeiltä (Yonex, FZ Forza, Victor, Wilson, Babolat); mailoja, sulkia, grippejä, kenkiä, paitoja, shortseja, sukkia ym.!

Vuoron peruuttaminen: irtovuoron voi peruuttaa veloituksetta vähintään 4 tuntia ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen perutuista vuoroista veloitetaan puolet vuoron hinnasta. Peruuttamatta jätetyt vuorot veloitetaan kokonaisuudessaan.

Hinnasto

Lajin kuvaus

Salibandy on monelle tutun sählyn kilpa- ja harrastusurheilumuoto. Salibandy on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista ja sillä on Suomessa yli 350000 aktiivista harrastajaa. Salibandy on intensiivinen joukkuelaji, joka parantaa pelaajan kestävyyskuntoa, ketteryyttä sekä silmä-käsi-koordinaatiota. Salibandy on myös joukkueurheiluna sosiaalinen ja hauska laji harrastaa!

Monet pyrkivät harrastamaan salibandya mahdollisimman tarkasti virallisia sääntöjä noudattaen, mutta se ei ole aina kentän koon, pelaajamäärien tai muiden tekijöiden vuoksi mahdollista. Tällainen sääntöjen tilanteeseen mukauttaminen on yleistä harrasteporukoissa ja tekee lajista virallisessa tulkinnassa sählyä. Alla salibandyn viralliset säännöt tiivistettynä:

Salibandyssa on kentän kummallakin puolella viisi kenttäpelaajaa sekä maalivahti. Virallinen peliaika on kolme 20 minuutin erää. Peliaika on tehokasta peliaikaa, eli kello pysäytetään maalin tai tuomarin vihellyksen tapahtuessa. Mikäli pallo poistuu pelialueelta eli kaukalosta, peli keskeytyy ja sisäänlyönnin pallon ulosmenokohdasta suorittaa se joukkue, joka ei aiheuttanut ulosmenoa.

Salibandyssa palloa pelataan mailalla. Pallon voi haltuunottaa mailan lisäksi myös kropalla (ei kädellä, eikä päällä). Pallon saa syöttää myös jalalla (enintään yksi kosketus, ja jalalla ei saa pelata polvitason yläpuolella, kuten ei mailankaan millään osalla).

Salibandyssa EI saa tehdä seuraavaa: Vastustajan mailan painaminen tai nostaminen, vastustajan mailan lyöminen tai hänen jalkojen välistä pelaaminen, pallon tahallinen koskettaminen kädellä tai päällä, kaikenlainen pelaajien taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen tai estäminen, ilman mailaa pelaaminen, pelaaminen molempien polvien tai toisen käden ollessa maassa tai hypätessä molempien jalkojen ollessa ilmassa, sekä polvitason yläpuolella pallon pelaaminen.

Ruoholahden Palloiluhallin valikoimasta löytyy laadukas valikoima Exelin ja Fat Pipen salibandymailoja, sisäpelikenkiä sekä oheistarvikkeita laseista maalivahdin suojavarusteisiin. Palloiluhallilla järjestetään myös pitkäikäinen salibandyn kuntoryhmä tiistai-iltaisin, johon kaikki ovat tervetulleita nauttimaan matalan kynnyksen sählyharrastuksesta iästä, sukupuolesta tai taitotasosta riippumatta. Tiedustele rohkeasti lisää asiakaspalvelustamme mikäli kiinnostuksesi heräsi!

Vuoron peruuttaminen: irtovuoron voi peruuttaa veloituksetta vähintään yhtä viikkoa ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen perutuista vuoroista veloitetaan puolet vuoron hinnasta. Peruuttamatta jätetyt vuorot veloitetaan kokonaisuudessaan.

Hinnasto

Lajin kuvaus

Futsal on jalkapalloa hyvin paljon muistuttava, sisätiloissa pelattava joukkuelaji. Laji on vakiintunut Suomeen melko suosituksi sisäurheilulajiksi, ja sillä on Suomen Palloliiton tietojen mukaan noin 27 000 harrastajaa. Futsal on myös monelle suomalaiselle jalkapalloilijalle tuttu talvikauden laji, sillä sitä pystyy vaivatta pelaamaan myös talven lumisina ja kylminä kuukausina sisätiloissa.

Futsal on lajina nopeatempoinen ja urheillulinen, ja vaatii pelaajaltaan kestävyyttä, nopeita suunnanvaihdoksia sekä hyvää pallonkäsittelytaitoa. Hyvällä porukalla pelatessa se on kuitenkin myös rento sekä sosiaalinen harrastus! Alla tiivistelmä futsalin virallisista säännöistä.

Jalkapallosta poiketen futsalia pelataan pienemmällä sisäkentällä kovalla alustalla, ja futsalpallo on perinteistä jalkapalloa pienikokoisempi sekä vähemmän kimmoisa. Kummassakin joukkueessa on neljä kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Pelaajia voi vaihtaa kentällä milloin vain, myös pelin aikana. Peliaika on 20 minuuttia ja eriä pelataan kaksi.

Mikäli pallo ylittää rajan, osuu kattoon, menee maaliin tai tuomari viheltää pelin poikki (esim. rikkeestä) peli keskeytyy ja pelikello pysäytetään.

Sivurajan ylittämisestä seuraa rajapotku pallon ulosmenokohdasta vastajoukkueelle, ja päätyrajan ylittämisestä kulmapotku toiselle joukkueelle riippuen siitä, kumpi koski viimeisenä palloon. Virheistä ja rikkeistä seuraa vapaapotku. Tällaisia rikkeitä ovat esimerkiksi vastustajan kamppaaminen, taklaaminen, työntäminen tai piteleminen, pallon pelaaminen kädellä tai pallon perässä liukuminen. Jalkapallosta poiketen joukkueiden virheet kasaantuvat ja joka kuudennesta rikkeestä vastajoukkue saa vapaapotkun.

Futsal on suosittu laji Ruoholahden Palloiluhallilla. Valikoimastamme löytyy myös laaja kattaus futsaliin soveltuvia sisäpelikenkiä. Varaa vuorosi jo tänään!

Vuoron peruuttaminen: irtovuoron voi peruuttaa veloituksetta vähintään yhtä viikkoa ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen perutuista vuoroista veloitetaan puolet vuoron hinnasta. Peruuttamatta jätetyt vuorot veloitetaan kokonaisuudessaan.

Hinnasto

Lajin kuvaus

Lentopallo on yksi maailman suosituimmista palloilulajeista ja sillä onkin kansainvälisen lentopalloliiton mukaan yli 200 miljoonaa aktiivipelaajaa ympäri maailman. Lentopallo on runsasta atleettisuutta vaativa laji, jossa korostuu etenkin pelaajan kyky hypätä mahdollisimman korkealle. Tiimityöskentely on lentopallossa erittäin tärkeää, ja joukkueiden pelaajat ovat yleensä erikoistuneet johonkin rooliin, kuten hyökkäämiseen (hakkuri) tai pallon tarkkaan syöttämiseen hyökkääjille (passari).

Lentopallon virallinen säännöstö on hyvin laaja, mutta pelin yleinen kulku etenee jokseenkin seuraavasti:

Lentopalloa pelataan kuudella kenttäpelaajalla, joista kolme on etukentällä ja kolme takakentällä. Pallo aloitetaan aina aloitussyötöllä, eli pallo lyödään kentän takana olevalta aloitussyöttöalueelta verkon yli vastustajan puolelle. Pelin tavoite on saada iskettyä pallo vastustajan kenttään tai ulos pelialueelta niin, että vastustaja koskettaa palloon viimeisenä. Pallon voittanut joukkue aloittaa aina seuraavan syötön. Pelaajat kiertävät seuraavalle pelipaikalle myötäpäivään aina, kun heidän joukkue saa syöttövuoron eli voittaa pallon. Pallon voittamisesta saa pisteen, ja erävoittoon tarvitaan 25 pistettä. Pistetilanteessa 24-24 vaaditaan erävoittoon kahden pisteen ero toiseen joukkueeseen. Ensimmäisenä kolme erää voittanut joukkue voittaa pelin. Mikäli erävoitot ovat 2-2, pelataan viimeinen erä 15 pisteeseen ja kahden pisteen eroon.

Palloa on pidettävä ilmassa koko ajan, ja sitä saa pelata millä tahansa ruumiinosalla. Palloa on kuitenkin lyötävä tai puskettava, eikä sitä saa kopata tai heittää. Joukkueella on käytettävissä kolme kosketusta, kun pallo on heidän kenttäpuoliskollaan. Yleensä pallo otetaan haltuun (vastaanotto) ja syötetään hakkurille (passaus) ja isketään takaisin vastustajan puoliskolle (hyökkäys). Pallon saa kuitenkin torjua yhdellä kosketuksella. Jos kosketus kuitenkin johtaa pallon ulosmenoon kentältä, on se torjuvan joukkueen virhe ja hyökkäävä joukkue saa pisteen.

Tiedustele aina mahdollisuutta päästä pelaamaan lentopalloa asiakaspalvelustamme, joko soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti numeroon 050 566 1202. Ruoholahden Palloiluhallilla on myös myynnissä lukuisia lentopalloon oivallisia sisäpelikenkiä!

Vuoron peruuttaminen: irtovuoron voi peruuttaa veloituksetta vähintään yhtä viikkoa ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen perutuista vuoroista veloitetaan puolet vuoron hinnasta. Peruuttamatta jätetyt vuorot veloitetaan kokonaisuudessaan.

Hinnasto

Pöytätennis

Lajin kuvaus

Pöytätennis on monille pingiksenä tai ping pongina tuttu mailapelilaji, joka muistuttaa luonteeltaan nimensä mukaisesti tennistä. Lajina moni mieltää pöytätenniksen kevyeksi ja hauskaksi ajanvietteeksi, vaikka todellisuudessa se on hyvinkin monipuolinen, haastava ja nopeatempoinen laji kilpailullisesti pelattuna.

Pöytätenniksessä pyritään lyömään pallo vastustajan kenttään ilman, että vastustaja kykenee palauttamaan sitä. Syötössä pallo lyödään oman kentän kautta vastustajan puolelle. Vastustaja saa pisteen, jos pelaaja koskettaa pöytää mailattomalla kädellä, jos pelaaja lyö pallon ilmasta ilman pompahdusta tai jos pallon katsotaan koskeneen pöytään kahdesti.

Pelin alussa syöttäjä arvotaan ja syöttäjä syöttää kaksi kertaa peräkkäin, jonka jälkeen syöttäjää vaihdetaan. Jos pallo hipaisee verkkoa syötössä, uusitaan syöttö, mikäli syöttö olisi muuten ollut hyväksyttävä

Erä pelataan 11 pisteeseen, kuitenkin niin, että voittoon vaaditaan kahden pisteen ero. Jatkopalloille mentäessä (10-10 tilanteen jälkeen) vaihtuu syöttö jokaisen pallon jälkeen.

Ruoholahden Palloiluhallilla on myynnissä laadukkaita Joolan pöytätennimailoja sekä virallisia ITTF-hyväksyttyjä palloja. Tilojemme vuoksi joudumme asettamaan pöytätennispöydän sulkapallokentälle. Tämän takia pöytätennistä EI pääse pelaamaan, mikäli sulkapallovarauksia on runsaasti. Tiedustele aina mahdollisuutta päästä pelaamaan pöytätennistä asiakaspalvelustamme.

Tee pöytätennisvaraus jo tänään soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti numeroomme 050 566 1202!

Vuoron peruuttaminen: irtovuoron voi peruuttaa veloituksetta vähintään 4 tuntia ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen perutuista vuoroista veloitetaan puolet vuoron hinnasta. Peruuttamatta jätetyt vuorot veloitetaan kokonaisuudessaan.

Hinnasto

Lajin kuvaus

Tennis on maailman tunnetuimpia mailapelilajeja, jota voidaan pelata niin sisä- kuin ulkotiloissa. Tennis vaatii pelaajaltaan hyvää silmä-käsi-koordinaatiota, voimaa sekä liikkuvuutta ja se on teknisesti huomattavasti vaativampi laji kunnon pelin aikaansaamiseksi kuin esimerkiksi sulkapallo.

Tennistä pelataan erissä, ja erä koostuu palloista. Pallon voittaa se pelaaja, jonka vastustaja ei pysty palauttamaan palloa verkon yli sääntöjen mukaisesti. Esimerkiksi omalla lyöntivuorolla pallo saa pompata kentästä vain kerran ja lyödessä pallon on osuttava vastustajan rajojen sisäpuolelle. Yhden pallon voittaneella pelaajalla on 15 pistettä, kaksi voittaneella 30, kolme voittaneella 40 ja neljäs pallo tuo erävoiton. 40-40 tilanteessa peli on tasan, ja erä täytyy voittaa kahden pisteen erolla. Pelaaja voittaa pallon, jos vastustaja ei onnistu palauttamaan palloa verkon yli sääntöjen mukaisesti. Peliformaatti voi olla esimerkiksi paras kolmesta tai paras viidestä erästä.

Tennisvaraukset tulee tehdä aina puhelimitse numeroon 050 566 1202 soittamalla tai WhatsApp-viestin lähettämällä. Ruoholahden Palloiluhallilla on myynnissä tenniskenkiä, -mailoja sekä -palloja.

Vuoron peruuttaminen: irtovuoron voi peruuttaa veloituksetta vähintään 4 tuntia ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen perutuista vuoroista veloitetaan puolet vuoron hinnasta. Peruuttamatta jätetyt vuorot veloitetaan kokonaisuudessaan.

Hinnasto

Varattavissa maanantaista perjantaihin 40 €/h.

Varaukset viikonloppuisin vain poikkeustapauksissa.

Varaukset puhelimitse aikaisintaan yhtä päivää aiemmin.

Tällä hetkellä tennikseen ei ole saatavilla vakiovuoroja.

Välinevuokra

Lajin kuvaus

Vuokraamme urheiluvälineet kaikkiin lajeihin. Vuokravälineitä ei tarvitse erikseen varata.

Opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille sekä varusmiehille pelivälineet kuuluvat vuoron hintaan arkisin klo 7 – 16.

Hinnasto

Mailat/kengät/pallot   5 €/h
Liivit          8 €/h
Maalivahdin maski     5 €/h
Maalivahdin puku     8 €/h (sis. maskin)
Pyyhkeet         5 €/h